Розподіл за жовтень 2021

Шановні споживачі!

З 1 жовтня 2021року  суттєво змінилися  умови  нарахування послуги з постачання теплової енергії.

В зв’язку з набранням чинності від 01.05.2021 р. Закону України 1060-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг”, введенням в дію в повному обсязі з 1 травня 2019 року нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11. 2017 року N 2189-VIII (зі змінами ), та враховуючи вимоги Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 09.06. 2018 р. № 2119-VIII(зі змінами) виникла необхідність переходу на нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання комунальних послуг. Зокрема, змінюється порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Порядок такого розподілу визначено:

  • статтею 10 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»;
  • Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2018 № 315.

Відповідно до Методики загальний обсяг спожитої теплової енергії, визначений за допомогою вузла комерційного обліку теплової енергії, складається з наступних основних складових:

— обсягу теплової енергії на опалення приміщення Споживача;

— обсягу теплової енергії на опалення місць загального користування (МЗК) та допоміжних приміщень будинку;

— обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення;

— обсягу теплової енергії, який надходить від ділянки транзитного трубопроводу.

Звертаємо увагу споживачів, що комерційний прилад обліку теплової енергії обліковує ВСЮ теплову енергію, витрачену у будівлі, а не лише на опалення квартир. Тому справедливо, що власник  кожного приміщення оплачує свою частку. Дві складові оплачують ВСІ співвласники будівлі – це обсяг теплової енергії, витрачений на опалення МЗК та функціонування внутрішньобудинкової  системи. Далі неопалювані квартири або квартири з індивідуальним опаленням оплачують за втрачену теплову енергію в транзитних трубопроводах в їх квартирах, якщо стояки неізольовані. Залишок теплової енергії розподіляється на квартири з централізованим теплопостачанням.

Більш детальну інформацію по будинку в якому проживаєте, Ви зможете отримати натиснувши  (за посиланням) в кінці оголошення.

Інформація (за посиланням) буде розміщуватись щомісячно до 15 числа.