Про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань

ПОВІДОМЛЕННЯ КП «Нововолинськтеплокомуненерго» про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для населення за січень 2020 року

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» теплопостачальна організація може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів починаючи з нарахувань за грудень 2019 року.

Підставою для зміни розміру нарахувань є лише умова, коли ціна природного газу є нижчою від ціни природного газу, що врахована в тарифах.

Для населення у січні місяці  2020 року нарахування за теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води буде змінено із застосуванням коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу. Так, ціна природного газу у січні 2020 року становить 4650,00 грн./тис.куб.м без ПДВ (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу).У  діючих тарифах врахована вартість природного газу становить- 6235,51 грн./тис.куб.м без ПДВ.

Сума перерахунку для споживача (С) визначається за такою формулою:

С = (1 – К) × П,

за січень 2020 року С = 0,163 × П

де

К –       коефіцієнт перерахунку, який у січні  2020 року становить 0,837;

П –       плата за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, визначена у відповідному місяці згідно з діючими тарифами на зазначені послуги.

 

Враховуючи зменшення ціни на природний газ у січні  2020 року (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу) за умови незмінних інших складових тарифу , нарахування плати за теплову енергію, послуги централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води населенню  за січень  2020 року зменшиться на 16,3 відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.